Що обіцяють нардепи в 2018 році: скасування недоторканності та візовий режим з РФ

Читать на русском

Перше засідання Верховної Ради України відбудеться вже за два тижні – 16 січня. Ще наприкінці минулого року спікер Андрій Парубій заявив, що роботу в новому році нардепи почнуть із розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Які ще обіцянки щодо роботи парламенту давали народні обранці, розбиралося «Слово і Діло».

Цього року знову однією з найпопулярніших стала обіцянка підтримати скасування депутатської недоторканності. З такою заявою вже виступили нардеп від «Народного фронту» Леонід Ємець, нардепи від «Блоку Петра Порошенка» Григорій Шверк і Мустафа Найєм. Парубій також заявив, що зробить усе можливе для ухвалення цього рішення.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів запевнив, що Рахункова палата стане незалежним аудиторським органомСказано 25 березня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім того, Парубій пообіцяв цього року розглянути як невідкладний законопроект про видобуток бурштину та розглянути питання призначення нових членів Рахункової палати та Центральної виборчої комісії.

Фракція БПП, як обіцяв її голова Артур Герасимов, у 2018 році має підтримати законопроект про скасування електронного декларування для громадських організацій та запровадження візового режиму з Росією.

Зробити життя українців трохи кращим у 2018 році пообіцяв Олег Ляшко. За його словами, «радикали» вимагатимуть підвищення пенсій для селян і повернення держфінансування лікарень. Фракція також обіцяє підготувати законопроект, що дозволить українцям не повертати борги російським банкам.

А ось нардеп від БПП Ольга Богомолець пообіцяла домогтися створення в Україні чергового відомства – Міністерства у справах ветеранів.

Торкнулися нардепи й важливого питання про створення антикорупційного суду. Найєм обіцяв, що такий орган буде створений, у «Свободі» заявили, що підтримають відповідний законопроект.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що обіцяють у Кабінеті міністрів на 2018 рік, а також розповідали про обіцянки мерів міст України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: