Стало відомо, що вилучили у кримських татар у Сімферополі

Читать на русском
Під час обшуків у кримських татар у Сімферополі вранці 5 січня вилучили релігійну літературу. Також забрали телефон і планшет.

Під час обшуків у кримських татар у Сімферополі вранці 5 січня вилучили релігійну літературу.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє «Кримська солідарність» у Facebook.

Четвертий рік анексії РФ: чи стане Крим ближчим до України?Про заворушення та порушення прав людини в Криму говорять усі: і західні партнери України, і політики у ВР. Які шанси змінити кримську ситуацію в новому році, розбирались експерти.

«ЦПЕ, за словами жителів домоволодінь, провели профілактичні розшукові заходи. Було обстеження, але в паперах згадується постанова Київського районного суду. Поводилися коректно (якщо сам факт їхнього візиту рано вранці можна вважати коректним). Самі нічого не чіпали. Господарі показували – працівники ЦПЕ дивилися. Вилучили телефон і планшет. Син однієї з жінок їздив до Туреччини і до Білорусі, питали його про це. Також намагалися дізнатися, чи знає він названих працівниками ЦПЕ осіб. Копію протоколу не залишили, сказали, щоб прийшли до них, якщо потрібні папери», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 січня в Сімферополі відбулися обшуки.

Раніше про те, що в анексованому Росією Криму посилюється тиск на кримських татар, розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: