Стало відомо, скільки політв'язнів у Криму

Читать на русском
В анексованому Росією Криму посилюється тиск на кримських татар. Уже понад 60 кримських татар позбавлені волі в Криму. Більше 100 дітей залишилися без батьків.

В анексованому Росією Криму посилюється тиск на кримських татар.

Як інформує «Слово і Діло», про це в ефірі «5 каналу» заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Боротьба за Крим: які шанси повернути півострів у 2018 роціПрезидент Петро Порошенко поставив однією з цілей на майбутній рік повернення анексованого Криму до складу України. Чи наблизилась Україна хоча б на крок до своєї мети, міркували разом з експертами.

«Кількість тих, кого ми відносимо до політв'язнів, тобто люди, які позбавлені волі і вони перебувають за ґратами або в СІЗО, або вже отримали так звані судові вироки, або судовими вироками вони обмежені в пересуванні по Криму, – таких людей за 60. І я не кажу про тих людей, які отримують величезні грошові штрафи. Їх вже кілька сотень», – наголосив Чубаров.

«Кількість дітей, які залишилися без батьків, бо ті за ґратами, вже перевищила сотню. Ми їх рахуємо, тому що вони потребують допомоги», – додав він.

Раніше експерти Кримської правозахисної групи заявили, що з 2014 року, після анексії Криму Росією, не менше 70 осіб були незаконно позбавлені волі в рамках політично мотивованих кримінальних справ.

Нагадаємо, в анексований Крим в грудні зайшло 26 суден-порушників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: