Логіка війни: в БПП пояснили, чому Україні потрібні військові суди

Читать на русском
У Порошенка вважають, що питання створення військових судів є не менш нагальним, ніж створення Антикорупційного суду.

Поряд з питанням створення Антикорупційного суду актуальним для країни у наступному році є ухвалення законодавства про Військовий суд.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат фракції Блоку Петра Порошенка Олександр Бригинець.

«Якщо вже говорити про те, який суд нам найбільше зараз потрібний, то це військовий суд. І, на мою думку, це питання навіть важливіше, ніж питання створення Антикорупційного суду, навколо якого усі зараз ламають списи», – вважає нардеп.

«Ми пам’ятаємо не один випадок, коли військових за військові вчинки судили цивільні суди, які не розбираються в специфіці військового життя та живуть за логікою мирного часу. В той же час, військові діють хоча і в рамках українського законодавства, але за логікою війни, де багато своїх нюансів. Як результат, цивільні суди ухвалюють дивні вироки», – сказав Бригинець.

За його словами, для військових дуже важливо щоб їх не посадили за грати просто тому, що вони виконали військовий наказ.

«Можна пригадати резонансну історію прикордонника Колмогорова, який за захист країни ледве не потрапив за грати на 13 років. Переконаний, цього не трапилося б, якби справу розглядав кваліфікований спеціалізований військовий суд. Тому, вважаю, наступного року такий суд в країні має бути створено», – зазначив політик.

Слід зазначити, що згідно моніторингу «Слова і Діла», Бригинець загалом дав 37 обіцянок, із яких 14 виконав, а 9 – провалив. Рівень його відповідальності – 38%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: