Нацрада оштрафувала СТБ за насильство в шоу «Хата на тата»

Читать на русском
Нацрада оштрафувала телеканал СТБ за трансляцію відомих шоу. Шоу транслювалися в доступний дітям час і містили сцени насильства, жорстокості та непристойні слова.

Більш ніж на півтора мільйона гривень (1,65) Нацрада оштрафувала телеканал СТБ за контент, який може шкодити дітям.

Йдеться про відомі народні шоу «Хата на тата», «МастерШеф», «Битва екстрасенсів» та «Один за всіх», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Національна рада зафіксувала, що окремі епізоди цих передач містять сцени жорстокості, насильства, непристойні слова та жести. Всі вони транслюються в доступний дітям час. Ці передачі могли переглядати в різний час від 17,8 тисячі до 819 тисяч підлітків», – написав на своїй сторінці в Facebook член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Сергій Костинський.

Він додав, що ці випадки, на думку експертів Асоціації психологів України, Жіночого консорціуму України, Незалежної медійної ради та Громадської ради при Нацраді, формують звикання дітей до проявів жорстокості, насильства, грубих висловів, що може призвести до важких психічних наслідків.

Костинский нагадав, що минулого року за аналогічні порушення телеканал отримав від регулятора попередження.

Телеканал СТБ входить до найбільшої в Україні медіагрупи StarLightMedia, до якої належать також телеканали ICTV, «Новий канал», М1, М2, QTV.

Раніше Нацрада заборонила понад 70 російських телеканалів.

На початку березня Нацрада після чотирьох попереджень забрала ліцензію в радіо «Вести».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: