У Львівській області на хабарі затримали директора компанії

Читать на русском
У Львівській області працівники управління захисту економіки Національної поліції і військової прокуратури Львівського гарнізону затримали директора товариства з обмеженою відповідальністю при отриманні обумовленої суми хабара в розмірі 45 тис. грн.

У Львівській області працівники управління захисту економіки Національної поліції і військової прокуратури Львівського гарнізону затримали директора товариства з обмеженою відповідальністю при отриманні обумовленої суми хабара в розмірі 45 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба департаменту захисту економіки Нацполіції України, пише «Слово і Діло».

Олексій ГончаренкоНародний депутат України
Гончаренко пообіцяв підтримувати законопроект введення "провокації" хабаряСказано 4 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

«За таку «грошову винагороду» директор товариства пообіцяла повернути конфіскований товар. Зловмисниця затримана в порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід - утримання під вартою з можливістю внесення 128 тис. грн застави», - йдеться в повідомленні.

Оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції встановили, що товар, вилучений працівниками Львівської митниці під час незаконного переміщення через державний кордон України, прямував на зберігання і подальшу утилізацію в товариство з обмеженою відповідальністю, де його директор самостійно приймала рішення щодо подальшої долі товару.

Як правоохороні органи протидіяли корупції в 2013-2017 рокахПро корупцію в Україні знають навіть діти. Її обговорють, жартують і навіть сварять. Аналітики Слова і Діла підрахували, як правоохороні органи протидіяли корупції в 2013-2017 роках.

Таким чином, зловмисниця вимагала 45 тис. грн неправомірної вигоди за повернення конфіскованого товару. Як зазначається, частина цих коштів призначалася посадовим особам Львівської митниці Державної фіскальної служби за внесення неправдивих відомостей в документи фінансово-господарської звітності про фактичне знищення конфіскованого товару.

Військова прокуратура Львівського гарнізону порушила кримінальну виробництво за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

На даний момент правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до розподілу коштів, отриманих злочинним шляхом.

Раніше НАБУ затримало на хабарі директора Інституту агроекології.

Нагадаємо також, що директор аеропорту в Миколаєві попався на мільйонному хабарі губернатору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: