Як правоохороні органи протидіяли корупції в 2013-2017 роках

Читать на русском

Про корупцію в Україні говорять і у владних кабінетах, і вдома на кухні. Українці переконані, що саме вона заважає розвитку країни. Натомість правоохоронці звітують, що затримали немало хабарників чи нечистих на руку чиновників. Аналітики «Слова і Діла» підрахували, як правоохороні органи протидіяли корупції в 2013-2017 роках.

Цього року Україна посіла перше місце в рейтингу корупції Ernst & Young. Те, що кількість корупціонерів збільшилася, підтверджують і правоохоронці. За 9 місяців 2017 року виявлено 2349 правопорушеннь, за якими розпочаті розслідування. Тоді як у 2016 році за ті ж дев’ять місяців їх було лише 1599.

Згідно з даними офіційного веб-порталу МВС України, найбільша частка таких правопорушень (872) – це привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. На другому місці (610) – отримання хабара.

Менше випадків незаконного збагачення. Невисокою є й частка перевищення влади або службових повноважень та викрадення вогнепальної зброї.

Що ж до роботи правоохоронців, то найчастіше корупціонерів ловили працівники МВС.

Натомість з усіх 2349 справ лише в 26 випадках не підтвердилися дані щодо злочину, тому була направлена справа до суду для вирішення питання про звільнення особи від кримінальної відповідальності.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, в Меркель розкритикували президента Петра Порошенка за нинішній стан речей навколо боротьби з корупцією.

Також британський міністр закордонних справ Борис Джонсон заявив, що Британія стурбована рівнем корупції в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: