КДКП вирішила звільнити прокурора ГПУ, щодо якого НАБУ веде слідство

Читать на русском
Кваліфікаційна комісія прокурорів ухвалила рішення про накладення дисциплінарного стягнення на прокурора ГПУ Романа Корсуна.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила накласти дисциплінарне стягнення на прокурора відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів СБУ та ДПСУ департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України Романа Корсуна у вигляді звільнення з посади, який фігурує в розслідуванні детективів Національного антикорупційного бюро за фактом неправди в декларації.

Таке рішення ухвалили ще 1 листопада 2017 року, проте поки в Єдиному державному реєстрі декларацій немає документа Корсуна перед звільненням, пише «Слово і Діло».

Крім того, цим рішенням КДКП зацікавилося НАБУ, отримавши через суд тимчасовий доступ до висновку Комісії прокурорів, зібраних у процесі перевірки матеріалів і рішення про звільнення Корсуна. За словами детектива, вказане рішення КДКП містить відомості про порушення вимог антикорупційного законодавства, зокрема щодо декларування, однак оприлюднений текст рішення не містить прізвищ осіб, які надавали пояснення.

Суд повністю задовольнив клопотання, дозволивши вилучити копії документів.

Нагадаємо, НАБУ перевіряє прокурора ГПУ за фактами недостовірних даних у декларації. За версією слідства, Корсун забув внести до декларації корпоративні права дружині в страховій компанії.

Раніше Бюро розпочало перевірку нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: