У Держспоживслужбі розкритикували роботу закладів громадського харчування Києва

Читать на русском
Рубан також підкреслив, що часто фіксуються порушення термінів та умов зберігання продуктів харчування, відсутність супровідних документів, порушення термінів проходження медичного огляду або фальсифікація такого огляду.

В Україні кожний другий заклад громадського харчування працює з порушеннями.

Про це повідомив начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан, передає прес-служба органу, пише «Слово і Діло».

У БПП хочуть дозволити Держспоживслужбі закривати інтернет-магазиниДепутати від БПП хочуть посилити вимоги до перевірки інтернет-магазинів і надати Держспоживслужбі право закривати сайти.

Він зазначив, що результати моніторингу за 2017 рік показали, що з порушеннями працює кожний другий заклад громадського харчування (МАФ, пересувна торгівля), кожний п'ятий заклад громадського харчування (кафе, ресторани, харчоблоки), кожна десята торговельна мережа (супермаркети, магазини) та кожне двадцяте виробництво, переробний цех.

Рубан також підкреслив, що часто фіксуються порушення термінів та умов зберігання продуктів харчування, відсутність супровідних документів, порушення термінів проходження медичного огляду або фальсифікація такого огляду.

Разом із цим лабораторні дослідження виявили найбільше порушень у салатах (56%), фарші (23,5%), м'ясі птиці (18,6%), ковбасах (14,1%), молочній продукції (13, 4%), шашличній продукції (11,2), баранині (9,6%), свинині (5,9%), овочах і фруктах (5%), питній воді (4,9%), пельменях (0,33%), яловичині (3,3%).

Крім того, не відповідають нормам 48,5% відібраного дитячого одягу, 46,7% меблів, 42% електричних приладів, 37,5% автомобільних миючих засобів, 33,3% побутових миючих засобів, 33,3% новорічних прикрас, 32, 6% розвиваючих дитячих іграшок, 28,6% музичних дитячих іграшок, 22,7% м'яких дитячих іграшок, 22,2% світлових приладів і 21,4% мобільних пристроїв та комплектуючих до них.

«За результатами проведених заходів у 2017 році не допущені до реалізації понад 400 тонн недоброякісних харчових продуктів і більш ніж 200 одиниць непродовольчих товарів. Накладені майже 230 штрафних санкцій на суму майже 1,2 мільйона гривень і скеровані до суду 34 позови», – заявив Рубан.

Раніше повідомлялося, що в київському садочку дітей годували небезпечними продуктами.

Нагадаємо також, що МОЗ уперше за багато років змінив норми харчування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: