У київському садочку дітей годували небезпечними продуктами – КМДА

Читать на русском
У київському дитячому садку номер 166 під час контрольної перевірки був виявлений факт невідповідності вершкового масла вимогам ДЕСТ.

У київському дитячому садку №166 під час контрольної перевірки був виявлений факт невідповідності вершкового масла вимогам ДЕСТ.

Тепер цей факт вивчатимуть правоохоронні органи, матеріали Держпродспоживслужба вже передала. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір відкрити не менш ніж 10 дитячих садочків у 2017 роціСказано 21 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За дорученням Київського міського голови Віталія Кличка Головне управління Держпродспоживслужби в Києві проводить планові заходи державного контролю. Зокрема, під час перевірки в дитячому садку №166 (вул. П. Тичини, 28-А), після відбору й дослідження зразків виявлена невідповідність вершкового масла вимогам ДЕСТ за змістом масової частки жиру (норма – 72,7%, у зразках – 72,1% і 72,4%). Крім того, масова частка немолочних жирів у вершковому маслі становить 62% від загальної частки жиру.

Як повідомили в Держпродспоживслужбі, йдеться про масло солодковершкове селянське «Попільнянське» 72,7% жиру, виробник – ТОВ «Андрушівський маслосирзавод». Варто зауважити, що вміст немолочних жирів узагалі не допускається.

«Як стало відомо, постачальник забезпечує «маслом» усі навчальні заклади Дніпровського й частину Дарницького районів. Завдання Держпродспоживслужби – в найкоротші терміни передати виявлені факти до правоохоронних органів для притягнення до відповідальності винних осіб, а також провести відповідні перевірки в усіх дитячих садках», – заявив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Своєю чергою в Держпродспоживслужбі повідомили, що це вже другий подібний випадок у Києві, а за вказаним фактом у дитячому садку на вул. П. Тичини матеріали вже передані до правоохоронних органів.

«Минулого року прокуратура проводила розслідування щодо аналогічного випадку в Оболонському районі. Тоді постачальник забезпечував 62 навчальних заклади замість вершкового масла харчовим жировим продуктом із вмістом немолочних жирів у 99%! Такі продукти харчування становлять загрозу для здоров'я дітей. Також повідомляю, що з приводу ситуації на Березняках ми вже звернулися до правоохоронних органів», – додав голова Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Дошкільні заклади в Україні: чи стало простіше віддати дитину до дитсадка?«Слово і Діло» дослідило динаміку відкриття та закриття дошкільних навчальних закладів за кілька років до та після початку війни на Донбасі.

За словами Рєзнікова, районним держадміністраціям доручено перевірити тендерну документацію на відповідність умовам і вимогам.

Раніше повідомлялося про отруєння дітей у дитячому садку на Прикарпатті.

Нагадаємо, ввечері в п'ятницю, 20 жовтня, в Києві в дошкільному навчальному закладі №606 викрали двомісячне немовля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: