У БПП хочуть дозволити Держспоживслужбі закривати інтернет-магазини

Читать на русском
Депутати від БПП хочуть посилити вимоги до перевірки інтернет-магазинів і надати Держспоживслужбі право закривати сайти.

Депутати від «Блоку Петра Порошенка» хочуть посилити вимоги до перевірки інтернет-магазинів і надати Держспоживслужбі право закривати сайти та штрафувати провайдерів.

Про це йдеться в законопроекті №6754, опублікованому на сайті Верховної Ради України, передає «Слово і Діло».

Законодавці наполягають, що відповідні зміни необхідні через те, що сфера електронної торгівлі мало регулюється законодавчо. Через це вони хочуть внести зміни до закону України «Про захист прав споживачів».

Крім того, депутати хочуть зобов'язати продавців надавати необхідну інформацію про себе та збільшити суму штрафу в разі порушення цього правила.

Також у законопроекті хочуть внести зміни до закону України «Про електронну комерцію». Зокрема депутати пропонують чітко ідентифікувати кожного електронного продавця та інформацію про товари та послуги, які він надає. Також встановити механізм призупинення доступу до сайту в разі порушення вимог та запровадити штрафи за ігнорування закону провайдерами.

Однак в Інтернет-асоціації України розкритикували цей законопроект, оскільки значно посилює повноваження Держспоживслужби. Цей законопроект є черговою спробою тиску на український бізнес – як на продавців товарів, так і на провайдерів, переконані в ІнАУ.

«І він жодним чином не захищає від негативних наслідків для споживачів, які отримують товар, роботи, послуги, й не захищає від «незаконослухняних» суб'єктів електронної комерції, в тому числі іноземних компаній», – стверджують в асоціації.

Нагадаємо, в Держспоживслужбі вирішили знімати перевірки на відео.

Також зазначимо, що в Києві 30% ресторанів тимчасово призупинили роботу після перевірки на дотримання санітарно-гігієнічних норм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: