Трагедія в Княжичах: екс-начальника карного розшуку Києва поновили на посаді

Читать на русском
Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-начальника карного розшуку Нацполіціі в місті Київ Леоніда Куряту.

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді екс-начальника карного розшуку Нацполіціі в місті Київ Леоніда Куряту.

Як інформує «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст «Громадського» Дмитро Реплянчук.

Стрілянина в Княжичах: що змінилося за рікГенеральна прокуратура України повідомила про підозру двом колишнім керівникам підрозділів управління поліції Києва, які сприяли незаконному застосуванню вогнепальної зброї в Княжичах.

«Пам'ятайте про перестрілку між поліцейськими в Княжичах, в результаті якої загинули 5 осіб? Напевно, не пам'ятаєте. Система всіляко намагається цю справу зам'яти, щоб про нього все швидше забули. Тепер по суті. Є такий чувак - Леонід Курята. На момент трагедії в Княжичах він очолював карний розшук Києва. За версією слідства, саме Курята безпосередньо керував спецоперацією і віддав наказ спецназу КОРД на розстріл поліцейських. Леоніда курять підозрюють в організації умисного вбивства поліцейських. Після службового розслідування його звільнили з поліції, потім суд взяв його під домашній арешт», - написав він.

За словами Реплянчука, Окружний адміністративний суд Києва екс-начальника карного розшуку Києва поновили на посаді.

«Більш того, тепер йому ще й повинні будуть виплатити 100 тисяч зарплати за« тимчасові незручності ». «Суд вирішив, що Курята не був уповноважений здійснювати контроль за діямі поліцейських у Княжичах». Виходить, Курята випадково опинився в Княжичах в той день, випадково побачив поліцейську спецоперацію, випадково віддав їм наказ, після якого вони тупо перестріляли один одного. І за це його треба відновити на посаді..»- зазначив журналіст.

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня 2016 року в селищі Княжичі Київської області в результаті перестрілки загинули 5 правоохоронців. Двоє загиблих були співробітниками держслужби охорони, двоє - поліцейськими розвідниками і ще один - співробітником спецпідрозділу КОРД.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: