Троян розповів, хто відправив підрозділ КОРД до Княжичів

Читать на русском
Голова управління Нацполіції в місті Київ Андрій Крищенко підписав план завдання про виділення підрозділу КОРД у Княжичі.

План завдання про виділення підрозділу КОРД до Княжичів підписав голова управління Національної поліції Києва Андрій Крищенко, повідомив в. о. голови Нацполіції Вадим Троян.

«Операцію на виділення КОРД підписував Крищенко (голова Нацполіції Києва – Ред.), а слідчий, ви ж усі юристи, підписував постанову. Я розумію, що ви хочете почути прізвище винного, але це визначить Генеральна прокуратура», – розповів Троян в ефірі «Еспресо.TV», передає «Слово і Діло».

При цьому він відмовився називати прізвища тих, хто керував спецоперацією, оскільки вся документація перебуває в прокуратурі.

Грабіжників із Княжичів прикривали правоохоронці – поліціяГрупу злочинців, які займалися пограбуванням в селі Княжичі Київської області, прикривала Нацполіція.

«Виділення КОРД і план завдання підписує голова територіального органу міста Києва, і він відповідальний за це. Хто відповідальний за виконання цього завдання, він визначає в своєму плані. Цей план зараз перебуває в ГПУ, й лише вона може дати відповідь, хто віддавав команду на штурм», – заявив Троян.

Також він додав, що на сьогодні може повідомити, що операція проводилася в двох місцях.

«Одна група перебувала в місті Києві, а інша – за адресою», – сказав Троян.

Нагадаємо, що в ніч на неділю, 4 грудня, в в селищі Княжичі під час спецоперації із затримання небезпечної банди грабіжників сталася перестрілка між співробітниками державної охорони та спецпризначенців КОРД. П'ятеро поліцейських загинули.

Раніше Троян заявляв, що після перестрілки відсторонені від служби 25 поліцейських.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: