Справа 2 травня: кого обміняють на українських військовополонених

Читать на русском
Одеський суд скасував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно росіянина Євгена Мефьодова.

Одеський суд скасував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою відносно росіянина Євгена Мефьодова.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області.

«Відносно колишнього фігуранта« справи 2 травня» судом скасовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і застосовані заходи охорони з метою подальшого обміну на українських військовополонених та інших осіб, які незаконно утримуються на території злочинних формувань. Прокуратура Одеської області спільно з УСБУ та органами Національної поліції тримає це питання на контролі і вживає заходів, щоб якомога більше наших полонених, які незаконно утримуються, могли повернутися додому», - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, С.Долженкова і Е.Мефьодова затримали співробітники СБУ 18 вересня відразу після оголошення Іллічівським судом виправдувального вироку в частині подій на Грецькій площі. Їм оголосили підозри по ч.2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Київський райсуд Одеси обрав обвинуваченому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб.

Розслідування «справи 2 травня» в Одесі: кого покарали?Як розвивалося справа про події 2 травня 2014 року в Одесі і які його результати за три з лишком роки – в інфографіці «Слова і Діла».

2 травня 2014 року в результаті масових заворушень і пожежі в Будинку профспілок в центрі Одеси загинули 48 людей, більше 200 отримали поранення. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко розкритикував рішення суду по «справі 2 травня» в Одесі.

Як писали ЗМІ, обмін полоненими між Україною та бойовиками на Донбасі має відбутися до 25 грудня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: