Обмін полоненими: Україна бореться за фінальний список

Читать на русском
Імовірність зриву запланованого на кінець року обміну заручниками на Донбасі вкрай висока.

Імовірність зриву запланованого на кінець року обміну заручниками на Донбасі вкрай висока.

Українська сторона наразі бореться за те, хто із заручників потрапить до списку на обмін із 74 осіб. Про це розповіла перший віце-спікер, представник гуманітарної підгрупи в ТКГ у Мінську Ірина Геращенко під час ранкового пленарного засідання, пише «Слово і Діло».

«І в чому зараз є дуже серйозна проблематика? Проблематика в наступному: перше – Україна серйозно бореться за те, хто буде в списку 74. Це важливо. Я не буду відкривати далі якісь історії, але ви всі читаєте між рядками. Друге – чи є в нас шанс, що це буде зірвано? Хоча ми на фінішній прямій і ми повністю готові. Шанс є дуже великий. Я хочу вам чесно про це сказати», – сказала Геращенко.

Вона підкреслила, що наразі відомо про місцеперебування 95 українців на окупованих територіях.

«Ми й так пішли на дуже важкий крок, коли погодилися на наступну формулу, що ми готові на те, що ми передамо 306 осіб, щоб звільнити 74 наших героїв, які перебувають на окупованих територіях. У самому цьому, уявіть, яка проблема, коли ми говоримо про 74 хлопців, ми знаємо, що й 10 жінок також на окупованих територіях. Нам ще доведеться пояснювати родичам, що буде й другий етап та яка це буде важка історія», – зазначила перший віце-спікер ВР.

Визволення заручників протягом україно-російського конфлікту на Донбасі в 2014-2017 рокахЗа три роки військового конфлікту на сході України, крім значних людських жертв, руйнувань та тимчасової втрати території Донбасу, українці вивчили слова полонені та зниклі безвісти. Слово і Діло відстежило, які цифри називали політики.

Нагадаємо, гуманітарна підгрупа зі звільнення заручників та утримуваних провела скайп-конференцію, під час якої з'ясувалося, що російська сторона внесла до списків обміну додаткових осіб і процес опинився під загрозою зриву.

Раніше нардеп заявила про те, що бойовики використовують заборонену зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: