Час говорити правду: із січня розпочнеться новий етап електронного декларування

Читать на русском
З 1 січня 2018 року в Україні стартує черговий етап електронного декларування. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

З 1 січня 2018 року в Україні стартує черговий етап електронного декларування.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції, передає «Слово і Діло».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що РПЛ не дасть скасувати закон, який зобов'язує антикорупціонерів заповнювати е-деклараціїСказано 29 березня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У НАЗК закликали задля завчасної підготовки до чергового етапу електронного декларування в Україні, який розпочинається з 1 січня 2018 року, виконати певні дії.

По-перше, суб’єкти декларування мають перевірити адресу електронної поштової скриньки, що вказана в персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. В Агентстві нагадали, що згідно з указом президента, доступ до окремих поштових серверів у домені «.ru» обмежений, тому слід використовувати поштові скриньки, які не підпадають під зазначені обмеження (наприклад: ukr.net, i.ua, email.ua, gmail.com тощо).

Боротьба з корупцією: чому в 2018 році Україна може повернутися в минулеЗрив спецоперації НАБУ, конфлікт із СБУ та ГПУ, звільнення Соболєва та документ про звільнення голів НАБУ та САП. Це не весь перелік подій останніх тижнів довкола антикорупційних органів, але діями влади Захід уже незадоволений. Що ж відбувається, оцінили експерти.

По-друге, суб’єкти декларування мають перевірити термін дії та працездатність свого електронного цифрового підпису (ЄЦП) для роботи з реєстром.

Як відомо, НАБУ перевіряє міністра інфраструктури Омеляназа фактами можливого декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення.

Раніше НАБУ провело слідчі дії в рамках цього кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: