Боротьба з корупцією: чому в 2018 році Україна може повернутися в минуле

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт

Це не просто відкат боротьби з корупцією, це повномасштабний спланований наступ на всі антикорупційні реформи, які стали прямою загрозою правлінню президента Петра Порошенка.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гліб Канєвський, оцінюючи ситуацію з антикорупційними органами.

«Інсценування конфлікту НАЗК та НАБУ, зрив діями СБУ спецоперації НАБУ, звільнення Єгора Соболєва та законопроект щодо звільнення голів антикорупційних органів – це схвалений президентом Петром Порошенком та лідером НФ Арсенієм Яценюком план, метою якого є абсолютний контроль над НАЗК-САП-НАБУ», – зазначив Канєвський.

Ситник, Корчак і прокуратура: хронологія глобального конфлікту структурВзаємні звинувачення НАБУ, НАЗК і Генпрокуратури – лише верхівка айсберга великої війни, що ведеться між структурами системи державного звинувачення.

При цьому експерт припустив, що, зважаючи на таку позицію влади, найближчим часом на нас чекає демонтаж ще двох здобутків Революції Гідності, які загрожують правлячому класу.

«Ідеться про е-декларації та систему державних закупівель ProZorro», – наголосив він.

За його словами, в парламенті вже лунають ініціативи завершити ці два проекти, які хоч трохи відкрили суспільству реальні цифри дерибану.

«В результаті такої політики нинішньої влади, зокрема АП, вже в 2018 році ми можемо опинитися в 2013-му», – резюмував Гліб Канєвський.

«Слово і Діло» відстежило хронологію основних протиріч між НАБУ, НАЗК та прокуратурою, а також найгучніших корупційних справ.

Раніше аналітики порталу з’ясували, чого досягло НАБУ за час своєї діяльності. Скільки обіцянок встиг виконати, а скільки провалив директор НАБУ Артем Ситник – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: