Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок уряду з 13 до 19 грудня

Читать на русском

У період із 13 до 19 грудня міністри порадували 7 виконаними обіцянками, при цьому не виконали 5. Водночас протягом тижня урядовці дали дві нові обіцянки. «Слово і Діло» пропонує до вашої уваги тижневий огляд обіцянок уряду.

На рахунку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра інфраструктури Володимира Омеляна та віце-прем'єр-міністра України Володимира Кістіона з'явилась одна виконана обіцянка на трьох. Всі троє обіцяли, що в поточному році будуть відремонтовані понад 2 тисячі кілометрів доріг. І дійсно, протягом 2017 року були відремонтовані 2100 кілометрів доріг, що на 100 кілометрів більше, ніж було вказано в плані «Укравтодору».

Володимир Омелян виконав ще одну свою обіцянку – щодо створення національного авіаперевізника. 14 грудня міністр презентував національний авіаперевізник SkyUp, який здійснюватиме внутрішні та міжнародні рейси за системою лоукост. Очікується, що перші рейси будуть здійснені вже навесні 2018 року.

Не вдалося Володимиру Гройсману та міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубку цього року завершити процес встановлення лічильників на теплову енергію. В Мінрегіоні нам повідомили, що завершення процесу встановлення лічильників перенесли на 2018 рік.

Також не виконав свою обіцянку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ще в червні 2016 року міністр обіцяв, що в 2017 році запрацює відеофіксація порушень дорожнього руху в повному обсязі. Однак відеофіксація правопорушень не запрацювала, оскільки законопроект, який передбачає її запровадження, станом на грудень 2017 року опрацьовується в комітеті ВРУ.

Цього тижня не виконала дві обіцянки «відмінниця уряду» Лілія Гриневич. Міністр освіти обіцяла, що в 2017 році 25 тисяч учителів пройдуть через систему підвищення кваліфікації. Однак учителі, які восени 2018 року братимуть перший клас «Нової української школи», почнуть проходити через систему підвищення кваліфікації лише з початку 2018 року.

Детальніше про тижневий результат роботи уряду – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: