Нідерланди готові прийняти Саакашвілі

Читать на русском
Нідерланди готові прийняти лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі, якщо він покине Україну. Про це заявив нідерландський міністр закордонних справ.

Нідерланди готові прийняти лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі, якщо він покине Україну.

Про це заявив нідерландський міністр закордонних справ Халбах Зейлстра, передає Deutsche Welle, пише «Слово і Діло».

Допит зі зривом: у ГПУ прокоментували дії СаакашвіліПрокурор ГПУ Олександр Говорущак заявив, що лідер партії Рух нових сил Міхеіл Саакашвілі зірвав проведення слідчих дій.

«Він одружений з нідерландкою, і якщо він подасть заявку на паспорт, по нідерландському законодавству, це можливо», - пояснив Зейлстра.

Як відомо, в липні президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства екс-президента Грузії і екс-керівника Одеської обласної державної адміністрації Саакашвілі.

Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства і не вказав інформацію про судимості. Сам політик заперечував, що підписувався під таким анкетою.

Громадянства Грузії Саакашвілі так само позбавлений. Офіційний Тбілісі не раз заявляв, що очікує екстрадиції політика.

Раніше, 11 грудня Печерський райсуд Києва відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу для Міхеіла Саакашвілі у вигляді цілодобового домашнього арешту. Політик був звільнений і вирушив додому.

У п'ятницю, 22 грудня, Саакашвілі вручили повістку на допит в СБУ, який відбудеться 26 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: