Саакашвілі записав для Порошенка відео: вимагає піти у відставку

Читать на русском
Лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі звернувся до президента Петра Порошенка із закликом добровільно скласти повноваження.

Лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі звернувся до президента Петра Порошенка із закликом добровільно скласти повноваження.

Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому на сторінці політика у Facebook у вівторок, 19 грудня, пише «Слово і Діло».

«Зізнайтеся собі та народу, що ви та ваші соратники не здатні та не хочете міняти Україну на краще. Ваша добровільна відставка – це майже останній шанс подолати політичну кризу, що інакше буде тільки поглиблюватися. Президент, який добровільно пішов у відставку, схиливши голову перед волею народу, може розраховувати на пом’якшення покарання і помилування», – наголосив Саакашвілі.

«Ваша головна загроза і ворог – ваша нескінченна жадібність, з якою не буде миритися народ України. Якщо ви протягнете до кінця свого президентського строку, ви зробите ще більшу кількість помилок і злочинів. Не забувайте, що вже давно не 1998 рік, коли ви прийшли в політику разом з Медведчуком і Кучмою. Тоді мало кого цікавило, звідки ви взяли свої капітали та чим конкретно ви займалися», – підкреслив екс-президент Грузії.

Також Саакашвілі прокоментував оприлюднення листа до Порошенка.

«У листі я пропонував вам разом шукати шляхи вирішення конфлікту. Але замість цього ви опублікували мою особисту записку до вас. Я не проти. У ній немає нічого такого, щоб я хотів приховати. Але цим самим ви показали, що у Вас немає честі», – додав лідер "Руху нових сил».

Як відомо, Міхеіла Саакашвілі затримали ввечері 8 грудня і помістили до ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України на Аскольдовому провулку.

Генпрокуратура стверджує, що Саакашвілі домовлявся з людиною Віктора Януковича Сергієм Курченком про фінансування акцій протесту.

Зимовий штурм Жовтневого палацу: черговий провал СаакашвіліНелояльні до влади лідери громадської думки не підтримали дії прихильників Міхеіла Саакашвілі під Жовтневим.

11 грудня Печерський райсуд Києва відмовився задовольняти клопотання прокуратури, яка просила для Саакашвілі цілодобовий домашній арешт.

15 грудня Генпрокуратура оскаржила відповідне рішення.

17 грудня прихильники Саакашвілі спробували взяти штурмом Жовтневий палац на вулиці Інститутській, але отримали відсіч від правоохоронців.

Як відомо, Міхеіл Саакашвілі зірвав проведення слідчих дій в ГПУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: