МОЗ скасував перелік заборонених для жінок професій

Читать на русском
В Україні скасували наказ Міністерства охорони здоров'я про затвердження Переліку важких робіт і робіт зі шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок.

В Україні скасували наказ Міністерства охорони здоров'я №256 «Про затвердження Переліку важких робіт і робіт зі шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок».

Про це повідомила народний депутат від фракції «Самопоміч» Ірина Суслова на своїй сторінці в Facebook.

Яких штамів грипу українцям остерігатися в цьому сезоні?«Слово і Діло» розібралося, якими новими штамами грипу українці хворітитимуть в епідсезоні 2017/2018.

«Перемога «під ялинку»! Ганебний наказ МОЗ №256 скасовано! Кількамісячна боротьба, яка почалася в квітні з флешмобу «Жінка може все», увінчалася успіхом!»- написала вона.

Відзначимо, що наказ МОЗ №256 встановлював 450 професій, заборонених для жінок. До переліку входили ливарні роботи, роботи зі свинцем, загальні професії чорної і кольорової металургії, загальні професії електротехнічного виробництва, електронної техніки, а також хімічного виробництва, гумових сумішей та їх переробки, лісозаготівельні роботи, виробництво цементу, загальні професії виробництва текстилю, харчової продукції, хлібопекарського виробництва, тютюново-махоркового і ферментаційного виробництва і роботи, пов'язані із застосуванням свинцевих сплавів.

«Скасування наказу має стати першим кроком на шляху до недискримінації жінок у трудових відносинах. Далі - створення безпечних умов праці для всіх людей, незалежно від статі, боротьба з гендерною сегрегацією при працевлаштуванні та викорінення сексизму на роботі», - написала нардеп.

Раніше в МОЗ відзвітували про ситуацію з грипом і ГРВІ.

Нагадаємо також, в Міністерстві охорони здоров'я презентували «тарілку здорового харчування».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: