У Кабміні розповіли, як скоротити споживання газу

Читать на русском
Щорічно в Україні житловий сектор споживає біля 18 млрд кубів газу. За рахунок проведення енергоефективних заходів лише в багатоповерховому секторі цей показник можна зменшити в 4 рази.

Щорічно в Україні житловий сектор споживає близько 18 мільярдів кубометрів газу. За рахунок проведення енергоефективних заходів лише в багатоповерховому секторі цей показник можна зменшити до 4 мільярдів кубометрів, і необхідна для цього законодавча база вже цього року ухвалена парламентом.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінрегіону.

У Гройсмана розробляють нову формулу ціни на газКабінет Міністрів працює над розробкою нової формули ринкової ціни на газ всередині країни.

«Цей рік був дуже успішним і проривним в частині ухвалення необхідної законодавчої бази з енергоефективності ... Українці вже чітко для себе усвідомили, що термін «енергоефективність» – це в першу чергу шлях до зменшення енергоспоживання. І такий потенціал Україна має», – зазначив Зубко.

Віце-прем’єр підкреслив, що ЄС і міжнародні партнери також задоволені результатами співпраці парламенту та уряду в напрямку енергоефективності.

Нагадаємо, сьогодні в Раді парламентарі планують ухвалити законопроект №5722-д «Про внесення змін до закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу».

Дві фракції блокували трибуну, поки спікер Андрій Парубій не повернув законопроект на голосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: