Депутати заблокували роботу Верховної Ради – відео

Читать на русском
Депутати заблокували роботу Верховної Ради. Представники фракцій Самопомочі та Батьківщини вимагають внести до розгляду питання про газові лічильники.

Депутати заблокували роботу Верховної Ради. Представники фракцій «Самопомочі» та «Батьківщини» вимагають внести до розгляду питання про газові лічильники.   Як писало «Слово і Діло», 19 грудня Рада не змогла проголосувати за законопроект №5722-д «Про внесення змін до закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» щодо порядку встановлення лічильників побутовим споживачам природного газу».

Обов'язкові лічильники в будинках: що чекає на українців з новими правилами обліку тепла й водиЕкс-міністр енергетики розповів, з якими проблемами можуть зіштовхнутися українці у зв’язку з вимогою встановити лічильники на тепло.

Спікер Андрій Парубій запропонував усім фракціям висловитися з цього питання.

Утреннее заседание Верховной Рады, 21.12.2017. Онлайн-трансляция112 Украина Online

У пояснювальній записці до документа йдеться про те, що в багатьох містах України склалася напружена ситуація з установки лічильників газу населенню, оскільки в законі України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» не було визначено, які саме лічильники газу мають бути встановлені – індивідуальні чи загальнобудинкові.

У зв'язку з цим облгази почали масово встановлювати в багатоквартирних будинках загальнобудинкові лічильники газу замість індивідуальних, через що мешканцям будинків довелося платити за газ незалежно від його фактичного споживання.

Нагадаємо, 22 червня Верховна Рада ухвалила закон про обов'язкове встановлення в будинках лічильників тепла та води. Законопроект «Про комерційний облік комунальних послуг» у повторному другому читанні підтримали 238 нардепів. Президент України Петро Порошенко підписав закон 28 липня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: