У Гройсмана розробляють нову формулу ціни на газ

Читать на русском
Кабінет Міністрів працює над розробкою нової формули ринкової ціни на газ всередині країни.

Кабінет Міністрів працює над розробкою нової формули ринкової ціни на газ всередині країни.

А формула Роттердам+ із формуванням цін на електроенергію на внутрішньому ринку не застосовувалася, заявив сьогодні, 19 грудня, на брифінгу прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«За моєю інформацією, яку надає мені Міністерство палива та енергетики, жодного разу класична ціна Роттердам+ не застосовувалася для формування ціни на електроенергію всередині країни. Що ж стосується ймовірного підвищення цін на газ, формування яких є компетенцією уряду, то протягом поточного опалювального сезону це не відбудеться», - сказав він.

При цьому прем'єр підкреслив, що незабаром буде розроблена нова формула ціни газу.

«У той же час, уряд працює над розробкою нової формули справедливої ​​ринкової ціни блакитного палива всередині країни, щоб ніхто цим не спекулював», - додав Гройсман.

Відмова від імпорту газу: в чому головна помилка уряду ГройсманаПрем'єр-міністр упевнений, що Україна самодостатня в питанні газу та може до 2020 року відмовитися від його імпорту. Шанси на енергонезалежність оцінили експерти.

Нагадаємо, до 2020 року Україна збирається відмовитися від імпорту газу.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд наполягає на підвищенні ціни на газ в Україні для внутрішніх споживачів до рівня імпортного паритету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: