«Газпром» вимагає грошей за поставки газу на Донбас

Читать на русском
Газпром пред'явив Україні фінансові претензії на суму близько 1,3 мільярда доларів за поставки природного газу до непідконтрольних Києву районів Донбасу.

«Газпром» пред'явив Україні фінансові претензії на суму близько $1,3 млрд за поставки природного газу до непідконтрольних Києву районів Донбасу.

Про це розповів головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Суд «Нафтогазу» проти «Газпрому»: зрада чи перемога?НАК «Нафтогаз» розраховує на «мільярди доларів» від Газпрому в результаті судових процесів у Стокгольмі. Чи не марні сподівання, розповіли експерти.

За його словами, зараз «Газпром» виставляє рахунки «Нафтогазу» із сумами, які вимагає сплатити за поставку газу до «Л/ДНР», однак Україна цих обсягів не контрактувала.

«Будь-які платежі «Газпром» може зарахувати як оплату за поставки до ОРДЛО ¦ для нас це неприпустимо», – заявив Вітренко.

Він зазначив, що «Газпром» також домагається того, щоб Стокгольмський арбітраж у рамках тяжби російського газового монополіста з «Нафтогазом» не ухвалював жодного рішення за обсягами постачання газу на непідконтрольні території Донбасу.

«Газпром» говорить, що не потрібно ухвалювати рішення щодо обсягів газу, поставленого на окуповані території. Ми своєю чергою говоримо, що будь-які розрахунки – це ціна, помножена на обсяг. Не знаючи обсягів, не можна сказати хто й кому що винен», – резюмував Вітренко.

Як відомо, «Газпром» заявив про постачання в Україну майже 1,4 млрд куб. м газу за перше півріччя 2017 року.

Нагадаємо, в «Нафтогазі» збільшили транзитний позов до «Газпрому».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: