Бойовики застосовують міномети і піхотне озброєння – штаб АТО

Читать на русском
Бойовики продовжують порушувати режим тиші і вести прицільний вогонь по позиціях ЗСУ з забороненого мінськими домовленостями озброєння на Донбасі.

Бойовики продовжують порушувати режим тиші і вести прицільний вогонь по позиціях ЗСУ з забороненого мінськими домовленостями озброєння на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО ввечері 20 грудня.

«Зимове загострення»: чи готові бойовики піти в наступНазвано дві важливі причини грудневої активізації бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції.

«У цілому, від півночі російсько-терористичні війська здійснили 7 обстрілів позицій сил АТО. Більш ніж у половині випадків українські військовослужбовці придушували вогневу активність окупантів», - йдеться у зведенні за станом на 18.00 середи 20 грудня.

На донецькому напрямку бойовики з мінометів різних калібрів і всього спектра піхотного озброєння неодноразово обстрілювали позиції сил АТО в районі Пєсків і Водяного. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - порушували перемир'я поблизу Кам'янки і шахти Бутівка.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 20 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 20 грудня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Не дивлячись на загальне зниження кількості обстрілів, слід зазначити, що протягом першої половини доби в районі Водного на Приазов'ї зафіксовано проліт ворожого БПЛА, який коригував мінометний вогонь противника», - додали в прес-центрі.

При цьому на інших ключових ділянках оборони, в тому числі і на луганському напрямку, станом на 18.00 порушень перемир'я зафіксовано не було.

Нагадаємо, учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про перемир'я на Донбасі з опівночі 23 грудня 2017 року.

Відзначимо також, що Німеччина виділить ще пару мільйонів на «гуманітарку» для Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: