У Порошенка висловили свою позицію щодо законопроекту про колабораціоністів

Читать на русском
Україні необхідний закон про колабораціоністів, для того, щоб люди, які живуть на окупованих територіях, чітко уявляли собі ставлення держави до періоду окупації.

Україні необхідний закон про колабораціоністів, для того, щоб люди, які живуть на окупованих територіях, чітко уявляли собі ставлення держави до періоду окупації.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат фракції Блоку Петра Порошенка, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров пообіцяв, що в Україні буде створено Міжнародний комітет «Крим» для захисту прав людиниСказано 16 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Потрібно, щоб уявні страхи, що виникли через активної пропаганди, якою напихає тих же кримчан Москва, зникли. Щоб люди, які опинилися проти своєї волі в заручниках у окупантів, переконалися, що українська держава не буде переслідувати громадян, які елементарно виживали в період окупації», - сказав Чубаров.

Народний депутат зазначив, що така позиція держави повинна стосуватися тільки тих осіб, які не скоювали злочинів проти України, не обмежували права інших людей.

«Цей закон, з моєї точки зору, повинен передбачити каральні заходи виключно щодо тих, хто був провідником так званої «російської весни», хто сприяв військовим підрозділам Росії, допомагав захоплювати українські гарнізони. Хто переслідував громадян України, судив їх. І обов'язково він повинен передбачати каральні заходи по відношенню щодо тих людей, які складали присягу державі Україна. Це прокурорські працівники, міліція, СБУ», - сказав Чубаров.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект «Про захист української державності від проявів колабораціонізму». Як раніше повідомляло «Слово і Дело», він передбачає відповідальність для різних посадових осіб за співпрацю з окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: