Чубаров закликав Україну та світ вести переговори з Путіним лише за однієї умови

Читать на русском
На думку Чубарова, уряди України й західних країн не мають сідати за стіл переговорів із Путіним, якщо при цьому не порушується питання про звільнення кримських політв'язнів.

Уряди України та західних країн не мають сідати за стіл переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним, якщо при цьому не порушується питання про звільнення одного з лідерів кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та інших утримуваних Росією кримських політв'язнів.

Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час мітингу на підтримку засудженого в Криму Ахтема Чийгоза в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим.Реалії».

«Ми маємо визнати, що поки не мобілізуємо українські зусилля, зусилля всієї міжнародної спільноти, ми політв'язнів у анексованому Криму не звільнимо. Це буде дуже важко. Всі мають бути чесними: уряд України, президент України, але й уряди та політики західних країн. Жодних діалогів із бандитом, який вбиває кримських татар. Жодних механізмів, які відносять Крим до довгострокових ситуацій. Прізвище цього бандита – Путін», – сказав Чубаров.

Раніше Чубаров заявив, що українська влада домагатиметься екстрадиції Чийгоза в Україну після набуття вироком суду законної сили.

У Німеччині заявили, що засудження до восьми років ув’язнення Чийгоза свідчить про подальше згортання прав кримських татар на окупованому Росією півострові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: