Чубаров обурився заявами німецьких політиків про «заморожування» питання окупації Криму

Читать на русском
Рефат Чубаров вважає неприпустимим відкладати на потім питання повернення Криму під контроль України.

Очільник Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров вважає неприпустимим відкладати на потім питання повернення Криму під контроль України.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Крим – не просто територія, і Крим – це не просто люди, які там живуть. Крим – це батьківщина корінного народу України (кримських татар, караїмів і кримчаків – ред.). Якщо ми зараз залишимо, як ви говорите, на далеку перспективу (повернення Криму під суверенітет України – ред.), то Росія зробить усе, щоб знищити цей корінний народ», – сказав Чубаров.

Геращенко: щодо арештів у Криму наші європартнери мовчать, ніби в рота води набралиЗа словами Геращенко, Україна не дослухатиметься до порад іноземців про те, що питання Криму потрібно обговорювати лише після нормалізації ситуації на Донбасі.

Він зазначив, що Україна не може дозволити, щоб на її території знищували корінні народи.

«І тому Крим і територія неконтрольована нами у східній Україні – Крим і Донбас – мають бути в одній ланці, і ми маємо одночасно розглядати ці питання», – вважає голова меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомлялося, днями очільник Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово заморозити й спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з РФ.

Цю точку зору розділила кандидатка в канцлери Німеччини Сара Вагенкнехт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: