Влада Каліфорнії прогнозує, що пожежі не вщухнуть до Різдва

Читать на русском
Площа природної пожежі, яка триває вже два тижні на території штату Каліфорнія, перевищила 1100 квадратних кілометрів.

Площа природної пожежі, яка триває вже два тижні на території штату Каліфорнія, перевищила 1100 квадратних кілометрів.

Катастрофа стала другою в історії штату, згідно інформації оприлюдненою Управлінням захисту лісових угідь та протипожежної охорони Каліфорнії, пише «Слово і Діло».

Пожежі в Україні: в ДСНС озвучили сумну статистикуВ Україні з початку 2017 року відбулася понад 79 тисячі пожеж, з них більше 27 тисяч були зафіксовані в житловому секторі.

Також повідомляється, що пожежу, яка виникла в окрузі Вентура 4 грудня і отримала назву «Томас», вдалося локалізувати на 55%.

«Томас» залишився єдиною з великих пожеж, що виникли на півдні Каліфорнії та продовжують нести серйозну загрозу. Його жертвами стали як-мінімум дві людини.

Решта п’ять природних пожеж, що вирували у штаті протягом останніх тижнів, практично повністю локалізовані. Пожежні служби штату прогнозують, що їм вдасться повністю локалізувати «Томас» орієнтовно до 7 січня наступного року, пише Associated Press.

Нагадуємо, у Каліфорнії оголосили надзвичайний стан через лісову пожежу.

Тим часом в Україні синоптики прогнозують морози та ожеледицю. Як повідомлялося, в зв'язку з сильним снігопадом в Україні обмежено рух великовантажного транспорту в шести областях.

Через негоду в Україні затримуються поїзди і авіарейси.

У Києві на прибирання снігу кинули військових, а прем'єр Гройсман наказав залучити авіацію до прибирання снігу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: