Майже 100 тисяч евакуювали через пожежі в Каліфорнії

Читать на русском
За останній тиждень пожежа в округах Вентура та Санта-Барбара охопила площу в 950 кв. км, знищивши майже 700 будинків. Понад 90 тисяч мешканців були евакуйовані.

За останній тиждень пожежа в округах Вентура та Санта-Барбара охопила площу в 950 кв. км, знищивши майже 700 будинків. Понад 90 тисяч мешканців були евакуйовані.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

ДСНС назвала кількість загиблих на пожежах з початку рокуВ Україні з початку 2017 року відбулася понад 79 тисяч пожеж. ДСНС назвала кількість загиблих на пожежах з початку року.

З вогнем борються 7 тисяч пожежників, а круті схили і кам'янисті місцини роблять цю боротьбу ще більше небезпечною.

«Ми не збираємось наражати пожежників на небезпеку на кам'яних схилах. Ми почекаємо, поки полум'я прийде до нас, і будемо гасити його там, де це безпечно», – повідомив речник каліфорнійських пожежників Іан Макдональд.

Нагадаємо, Каліфорнія вже вісім днів бореться з пожежами, які почалися на півдні штату. Було шість великих осередків вогню й кілька менших. Деякі з них уже взяли під контроль.

Пожежа отримала ім'я «Томас» на честь місця, де вона почалася, – поруч із коледжем святого Томи Аквінського.

Поки немає жодних ознак того, що пожежі можуть затихнути. Сильний вітер і сухе повітря до четверга й надалі створюватимуть перешкоди пожежникам у боротьбі з вогнем.

Кілька пожежників отримали поранення, а 70-річну жінку знайшли мертвою в її машині.

Раніше президент США Дональд Трамп оголосив у штаті надзвичайний стан, а також закликав федеральні агентства надати допомогу в ліквідації пожеж у Каліфорнії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: