У США скасували останній пункт ObamaCare: справа за Трампом

Читать на русском
Сенат США схвалив законопроект про податкову реформу. Одним з основних пунктів податкової реформи є істотне зниження ставок особистого прибуткового та корпоративного податків.

Сенат США схвалив законопроект про податкову реформу.

Про це повідомив президент США Дональд Трамп у Twitter, передає «Слово і Діло».

«Сенат Сполучених Штатів пройшов найбільший в історії законопроект про скорочення податків. Жахливий індивідуальний мандат (ObamaCare) скасований», – написав Трамп.

Трамп привітав республіканців, які голосували за проект.

Рейтинг Трампа оновив антирекорд – CNNРейтинг президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа опустився до рекордно низької позначки.

Після схвалення в Сенаті документ буде скерований на підпис Трампу.

Одним з основних пунктів податкової реформи є істотне зниження ставок особистого прибуткового та корпоративного податків. Корпоративний податок у США зараз є одним із найвищих у світі порівняно з показниками в інших країнах із розвиненою економікою. Максимальну норму оподаткування для підприємств планується скоротити з нинішніх 35 до 21 відсотка.

Зараз у США діє прибуткового податкова шкала із семи рівнів - в 10, 15, 25, 28, 33, 35 і 39,6 відсотка. Спочатку передбачалося спростити її й залишити лише три основних рівня: 12, 25 і 35 відсотків. У підсумковому проекті залишилося сім рівнів. У ньому встановлюються наступні пороги: 10, 12, 22, 24, 32, 35 і 37 відсотків.

Противники реформи наполягають на тому, що від її ухвалення виграє лише великий бізнес і дуже забезпечені громадяни США.

Раніше проект податкової реформи схвалила палата представників Конгресу США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: