У Конгресі США підтримали податкову реформу

Читать на русском
На засіданні у вівторок, 19 грудня, палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки прийняла остаточний текст законопроекту з податкової реформи.

На засіданні у вівторок, 19 грудня, палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки прийняла остаточний текст законопроекту з податкової реформи.

Про це з посиланням на DW інформує «Слово і Діло».

Конгресмени провалили голосування щодо імпічменту ТрампаЧлени палати представників США в середу проголосували проти проекту резолюції про імпічмент президенту країни Дональду Трампу.

За цей законопроект проголосували 227 конгресменів, 203 - висловилися проти. Як зазначається, прийнятий законопроект передбачає, зокрема, зниження податкової ставки для бізнесу з нинішніх 35% до 21%.

Причому нові норми стосуватимуться не тільки корпорацій і фірм, законом змінюється шкала оподаткування і для інших американських платників податків. Тепер законопроект надійде в Сенат, де його повинні розглянути в цей же день.

Видання зазначає, що республіканці мають в Сенаті лише незначну більшість - 52 на 48, а сенатор-республіканець Джон Макейн не братиме участі в голосуванні за станом здоров'я, тому вирішальним може стати голос віце-президента США Майка Пенса, який налаштований довести реформу до успіху .

Податкова реформа вважається найважливішим економічним проектом Дональда Трампа і активно підтримується представниками бізнесу, в той же час демократи вказують на те, що найбільше від неї виграють великі корпорації і заможні американці.

Нагадаємо, 7 грудня Верховна Рада прийняла законопроект № 6776-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: