Правила в'їзду в США: Трамп змінює вимоги для країн з безвізом

Читать на русском
Адміністрація президента США Дональда Трампа прийняла рішення змінити вимоги до країн з безвізовим режимом.

Влада США, яка раніше прийняла рішення вийти з Нью-Йоркської декларації про біженців та мігрантів, повідомляє про нові вимоги до 38 країн у яких діє безвізовий режим.

Про це пише Reuters, передає «Слово і Діло».

«Відтепер ці країни повинні використовувати дані про контртерористичні операції США для перевірки своїх громадян, що перетинають кордони з третіх країн. Країни повинні проводити інформаційні кампанії про наслідки перевищення терміну перебування в США», - повідомляє видання.

Уточнюється, що громадяни цих країн, які перевищили можливий термін перебування в США, в майбутньому можуть бути позбавлені права на безвізові поїздки в країну.

За даними дослідження американської влади, найчастіше перевищують термін перебування в США громадяни Греції, Угорщини, Португалії та Сан-Марино.

При цьому, повідомляється, що США почне оцінювати країни з правом безвізового в'їзду на їхню гарантію проти «інсайдерських погроз» в своїх аеропортах, особливо в тих, які мають прямі рейси в США.

Які країни світу прихистили найбільше біженців?За даними ООН, у світі налічується майже 66 млн біженців і переміщених осіб: «Слово і Діло» розібралося, в яких країнах знайшла притулок найбільша частина з них.

Як відомо, безвізова програма дозволяє громадянам в основному європейських країн здійснювати поїздки в США на термін до 90 днів без візи. Громадяни з 38 країн зобов'язані отримати так званий дозвіл на в'їзд в США.

Зазначимо, влітку в США почали діяти нові правила в'їзду для громадян шести країн: Сирії, Судану, Сомалі, Лівії, Ірану і Ємену. Судові процеси навколо міграційного указу тривають досі.

За останніми даними, нова версія міграційного указу Трампа передбачає 90-денну заборону на в'їзд для жителів шести країн, якщо вони не мають близьких сімейних або ділових зв'язків в США.

За даними ООН, у світі налічується майже 66 млн біженців і переміщених осіб.

Раніше «Слово і Діло» розібралося, в яких країнах знайшли притулок більша частина з них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: