Деокупація Донбасу: в опозиції намітився розкол

Читать на русском
В опозиції немає єдиної думки про те, як голосувати за президентський законопроект про деокупацію Донбасу.

Опозиційні фракції в парламенті мають різну думку з приводу того, як голосувати за президентський законопроект про деокупацію Донбасу.

Зокрема, «Опозиційний блок» не має наміру голосувати за проект закону в тому вигляді, в якому він був поданий і потім доопрацьований. Про це «Слову і ділу» розповів представник політичної сили Юрій Павленко.

Юрій ПавленкоНародний депутат України
Павленко пообіцяв затвердити Національний план відродження ДонбасуСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Проект дуже складний, він важливий для України. Але в тому вигляді, в якому він був поданий і тим більше доопрацьований, він жодним чином не вирішує головні проблеми – це завершення війни, встановлення миру та реінтеграція Донбасу. Тому «Опозиційний блок» за нього й не голосував в першому читанні. Такі закони мають бути максимально узгоджені з нашими партнерами – «нормандською четвіркою», США. Тоді є шанси, що вони будуть виконуватися», – сказав Павленко.

Своєю чергою фракція «Батьківщини» налаштована підтримати проект закону, якщо він буде внесений на розгляд до зали.

«Ми, звичайно, подивимося остаточний варіант – не виключено, що там можуть бути якісь зміни, про які поки нам невідомо. А так, в принципі, проект нас більш-менш влаштовує. У нас є декілька поправок, що не проголосовані, але загалом наші пропозиції враховані», – розповів «Слову і Ділу» заступник голови фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв.

Реінтеграція Донбасу: чи встигнуть розглянути законопроект у 2017 роціНародні депутати сумніваються, що Верховна Рада встигне розглянути законопроект про деокупацію Донбасу на наступному пленарному тижні, а загалом – і в 2017 році.

Нагадаємо, спікер парламенту Андрій Парубій повідомив, що ключовим законопроектом, який Верховна Рада планує розглянути наступного тижня, є проект закону про деокупацію Донбасу.

Водночас, як уже повідомляло «Слово і Діло», представники опозиції, зокрема той самий Сергій Соболєв, висловлювали сумніви, що проект взагалі буде внесений до зали. Зараз документ, затверджений у першому читанні з поправками до другого читання, ухваленими профільним комітетом ВР, перебуває на вивченні в Адміністрації президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: