В Україні з'явився новий вид банківських рахунків

Читать на русском
В Україні вперше введений новий вид рахунків - рахунки умовного зберігання (ескроу) і визначено ескроу-агента.

В Україні вперше введений новий вид рахунків - рахунки умовного зберігання (ескроу) і визначено ескроу-агента.

Про це йдеться на сайті НБУ, передає «Слово і Діло».

Відмова МВФ у новому транші: чим це загрожує та в чому найбільша проблема УкраїниУкраїна ризикує залишитися без фінансової підтримки МВФ. Якими можуть бути наслідки для української економіки, розповіли експерти.

«У зв'язку зі змінами в законодавстві України, пов'язаними з введенням нового виду рахунків - рахунки умовного зберігання (ескроу), Національний банк розробив порядок відкриття банками таких рахунків», - йдеться в повідомленні.

Про це йдеться в постанові Правління Національного банку України від 18.12.2017 № 133 «Про затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України».

Зокрема цим документом врегульовані такі питання: визначено порядок відкриття і закриття рахунків умовного зберігання, встановлений перелік документів, які клієнт подає в банк при відкритті ескроу, визначено перелік операцій, які можна здійснювати за рахунком умовного зберігання, надано право нерезидентам - інвесторам відкривати ескроу для перерахування коштів бенефіціарам.

А також визначено порядок відкриття поточного рахунку типу «Н» представництву донорської організації, звернення стягнення на предмет обтяження, яким є майнові права на грошові кошти, що знаходяться на банківському рахунку, шляхом договірного списання за платіжною вимогою обтяжувача.

Дана постанова набирає чинності з 21 грудня 2017 року.

Ескроу-рахунок - спеціальний умовний рахунок, на якому враховується майно, документи або грошові кошти до настання певних обставин чи виконання певних зобов'язань.

Раніше стало відомо, коли Україна отримає два транші МВФ.

Нагадаємо також, що в НБУ назвали причину зниження курсу гривні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: