В НБУ прогнозують прискорення зростання економіки

Читать на русском
Зростання української економіки наступного року може скласти близько 3 відсотків, прогнозують у Нацбанку.

Зростання української економіки наступного року може скласти близько 3%, прогнозують у Нацбанку.

Про це в понеділок, 18 грудня, заявив заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

В ЄБРР дали позитивний прогноз економіці УкраїниУ Європейському банку реконструкції і розвитку зберегли прогноз по зростанню економіки України в 2017 році на рівні 2%, а в 2018 році очікує зростання на рівні 3%.

«Економічне зростання було повільним, проте прискориться до 3% із 2018 року. Волатильність обмінного курсу була помірною. Інфляція вища, ніж очікувалося на початку року, й перевищує показник НБУ. Щоб знизити інфляційні ризики, в IV кварталі НБУ двічі перевищував облікову ставку в середньому на 2 процентних пункти – до 14,5%», – сказав він.

За його словами, без підтримки міжнародних інститутів успішне рефінансування 20 млрд дол. суверенного й гарантованого державою боргу з терміном погашення в 2018-2020 роках малоймовірне.

«Україні варто почати переговори про запуск нової програми співпраці з МВФ ще до завершення нинішньої на початку 2019 року», – додав він.

Раніше в НБУ заявили, що офіційна гривня в грудні подешевшала через активізацію Мінфіну щодо виконання видаткової частини бюджету та збільшення закупівель напередодні різдвяних свят.

Як відомо, Національний банк України ухвалив рішення підвищити облікову ставку з 13,5% до 12,5% річних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: