НБУ уточнив перелік операцій із переказу валюти

Читать на русском
Нацбанк змінив порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України.

Нацбанк змінив порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України.

Відповідна постанова набуває чинності з 15 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт НБУ.

«З метою запобігання відтоку капіталу за межі України посилені вимоги щодо документів, які подаються до НБУ, зокрема через право Національного банку питати такі документи в разі потреби», – йдеться в повідомленні НБУ.

Також Нацбанк уточнив перелік операцій, проведення яких не потребує отримання індивідуальної ліцензії, та перелік підстав для анулювання індивідуальних ліцензій.

«Відтепер змінами чітко унормована можливість перерахування як відшкодування резидентом-позичальником коштів нерезиденту-гаранту (поручителя) за умови, що цей гарант (поручитель) сплатив відповідно до договору гарантії (поруки) за зобов’язаннями такого резидента-позичальника, передбаченими відповідним кредитним договором з уповноваженим банком-кредитором», – зазначив регулятор.

Нацбанк ухвалив важливе рішення щодо облікової ставкиНаціональний банк України ухвалив рішення підвищити облікову ставку з 13,5% до 12,5% річних.

Нагадаємо, що Нацбанк спростив порядок ввезення резидентами в Україну іноземної валюти в готівковій формі й вніс зміни до порядку її вивезення.

Також регулятор зберіг вимогу до обов'язкового продажу валютних надходжень в Україну на користь юридичних осіб на рівні 50%, до якого вона була знижена в квітні цього року.

Раніше в НБУ відзвітували про зростання грошової маси.

Також в НБУ назвали причину зниження курсу гривні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: