В НБУ назвали причину зниження курсу гривні

Читать на русском
Заступник голови НБУ розповів, що загальна ситуація є сприятливою, оскільки зростає експорт та обсяги повернення виручки.

Нацбанк відзначає, що зниження курсу гривні пояснюється сезонним чинником.

Про це повідомив заступник голови НБУ Олег Чурій, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Як змінювався курс гривні за останні 12 місяців?Гривня продовжує потроху відвойовувати в долара позиції, в той час як євро не перестає дорожчати. «Слово і Діло» підготувало огляд динаміки курсу валют в країні за останні 12 місяців.

«Головний сезонний фактор – закупівля енергоносіїв. Хоча «Нафтогаз» зараз валюту не закуповує, а більше є її продавцем за рахунок отриманої за транспортування. Але є учасники ринку, які валюту купують. Є закупівля сезонних товарів під Новий рік», – сказав він.

Заступник голови НБУ розповів, що загальна ситуація є сприятливою, оскільки зростає експорт та обсяги повернення виручки. Він також зазначив, що минулого тижня було відшкодування ПДВ на 9 млрд грн.

Гривня чи долар: в якій валюті та де українцям краще зберігати заощадженняКурс євро в обмінниках досягає позначки 32 гривні, а нацвалюта залишається відностно стабільною. Чи варто конвертувати гривню та в які валюти, розбиралися експерти.

«Ви бачили, курс відразу відреагував, коли великі обсяги гривні вийшли на ринок», – пояснив він.

Чурій також додав, що НБУ працює з Мінфіном щодо більш рівномірного відшкодування ПДВ.

Раніше повідомлялося, що НБУ скасував «кризову» постанову для банків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: