Рада внесла зміни до Податкового кодексу

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила законопроект № 6776-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році.

Верховна Рада ухвалила законопроект № 6776-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Ніна ЮжанінаНародний депутат України
Южаніна розробить новий розділ Податкового кодексу - про податок на виведений капіталСказано 29 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Документ представила голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна. Вона нагадала норми, які було ухвалено в першому читанні.

Ставки екологічного податку збільшено на 11,2 відсотка, а ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів - на 16,8 відсотка.

Документ передбачає збільшення акцизу на тютюнові вироби на прогнозний індекс споживчих цін на 11,2% та додатково на 16,7% (тобто з урахуванням попередньої індексації загалом на 29,7%).

Законопроект не передбачає збільшення акцизу на горілчані напої, кріплені вина, пиво солодове - як і збільшення ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом.

Проект бюджету-2018: скільки українці заплатять за утримання вищого ешелону влади«Слово і Діло» порахувало, у скільки кожному працездатному громадянину Україну стане забезпечення роботи вищого ешелону влади у 2018 році.

«Комітет пропонує врахувати до другого читання ряд новацій, які направлені на вдосконалення податкових норм і норм інших законів щодо окремих податків задля стимулювання бізнесу, покращення інвестиційної привабливості держави, а також лібералізації умов ведення бізнесу. Крім того, пропонуємо запровадити норми щодо захисту прав платників податків та посилення відповідальності посадових осіб контролюючих органів за порушення їх прав», - сказала Южаніна.

Перед ухваленням рішення до депутатів звернувся прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Я хотів би підкреслити, що ми повністю підтримуємо і аграрний сектор, ми підтримуємо сьогодні добування українського газу. Ми сьогодні закуповуємо газ за кордоном за валюту в той час, коли Україна має один з найбільших в Європі покладів газу. Кожну зиму український уряд сидів у Москві, щоб визначати ціну газу на поточний рік. Ми ніколи не маємо більше сидіти і просити в когось ціну на газ, ми маємо добути свій український газ», - сказав Гройсман.

Таким чином він виступив на підтримку надання преференцій щодо видобутку газу.

Нагадаємо, у першому читанні депутати підтримали законопроект у першому читанні 14 листопада 260 голосами.

Як відомо, сьогодні в найближчі години планується розгляд у другому читанні проекту державного бюджету на 2018 рік.

Відзначимо, що деякі парламентарії не виключили, що голосування за проект Держбюджету-2018 почнеться після 22 години вечора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: