Конгрес США погодив податкову реформу

Читать на русском
Конгресмени США в нижній і верхній палаті парламенту домовилися про узгоджений законопроект, який повинен провести наймасштабнішу податкову реформу за останні 30 років.

Конгресмени Сполучених Штатів Америки в нижній і верхній палаті парламенту домовилися про узгоджений законопроект, який повинен провести наймасштабнішу податкову реформу за останні 30 років.

Про це з посиланням на DW інформує «Слово і Діло».

Конгресмени провалили голосування щодо імпічменту ТрампаЧлени палати представників США в середу проголосували проти проекту резолюції про імпічмент президенту країни Дональду Трампу.

Відзначається, що при цьому податок на прибуток підприємств повинен скоротитися з 35% до 21%. У разі успіху документа він стане чи не першою значною перемогою президента Дональда Трампа в Конгресі.

Прогнозується, що державний борг США зросте на 1,5 трильйона доларів за наступні 10 років, або на трильйон за умови економічного зростання.

Як повідомляється, змінюються і податкові рамки для громадян. Наприклад, якщо зараз подружжя разом подає податкову декларацію з загальним доходом до 17,9 тисяч доларів, ставка податку становить 10%. Вона росте разом з доходами - так, з доходів в 398-450 тисяч доларів потрібно заплатити вже 35%.

Згідно з проектом республіканців, ці рамки розширюються, а ставки зменшаться. Ставка в 35% буде діяти до доходу в 600 тисяч доларів на рік, найвища ставка - 37% проти діючої зараз 39,6%.

Очікується, що обидві палати Конгресу повинні голосувати за документ на наступному тижні. У республіканців є більшість як в Палаті представників, так і в Сенаті. Попередньо кожна палата підготувала свій проект, який пізніше злили в один.

Крім того, законопроект скасовує введену реформою охорони здоров'я президента Барака Обами, так званої Obamacare, штраф за відсутність медичного страхування.

Як повідомлялося, раніше президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп закликав Конгрес провести реформу в імміграційній політиці країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: