Нульовий податок на прибуток: чи пам’ятає буковинський нардеп, із чим ішов на вибори?

Читать на русском
Буковинський депутат обіцяв ледь не золоті гори підприємцям для розвитку бізнесу, а сам уже три роки не може розробити законопроект.
Григорій ТімішФото з відкритих джерел

Нульова ставка на прибуток для новостворених підприємств від трьох років – таке обіцяв у своїй передвиборчій програмі чинний народний депутат Григорій Тіміш, обраний в одномандатному окрузі №203 в Чернівецькій області. Минуло вже три роки, й навряд чи виборці та й сам народний депутат пам’ятають про цю обіцянку.

Верховна Рада VIII скликання вже відпрацювала більшу частину терміну своїх повноважень, тому «Слово і Діло» вважає, що саме час нагадати окремим народним обранцям, з якими зобов'язаннями вони йшли на вибори.

Тіміш, чиї виборці проживають в окрузі, центром якого є місто Новоселиця в Чернівецькій області, в передвиборчій програмі в 2014 році обіцяв новоствореним підприємствам нульову ставку податку на 3 роки, а тим бізнесменам, які ризикнуть почати працювати на депресивних територіях, – на 5 років.

«Стимули для економічного зростання в громаді. 100% податку на доходи фізичних осіб, на землю та податку на нерухомість будуть залишатися на місцях. Розподіл інших податків буде забезпечувати фінансування всіх потреб громади. Нульова ставка податку на прибуток для новостворених підприємств – на 3 роки, для створених на депресивних територіях – на 5 років», – ішлося в програмі тоді ще кандидата в народні депутати.

Однак станом на середину листопада, коли «Слово і Діло» востаннє перевіряло виконання цієї обіцянки, жодних законодавчих ініціатив із цього приводу Тіміш не подав – про це свідчать дані порталу Верховної Ради.

Загалом у його досьє 11 обіцянок, із них він поки що виконав лише одну. Місце депутата в рейтингу відповідальності парламенту можна дізнатися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: