ГПУ оскаржить виправдання судом «податкового ректора»

Читать на русском
Прокуратура подаватиме апеляцію на рішення суду визнати невинним у заволодінні майном екс-ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника.

Прокуратура подаватиме апеляцію на рішення суду визнати невинним у заволодінні майном екс-ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в ефірі одного з телеканалів, передає «Слово і Діло».

Ректор-хабарник Мельник вирішив стати мером ІрпеняКолишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник візьме участь у виборах міського голови Ірпеня

«Я не згоден зі справою ректора Мельника. Ми виграли у Вищому господарському суді і повернули все це майно, яке було визнано судом незаконно приватизовано. Але тим не менше, суд його звільнив. Ми підемо в апеляцію і я впевнений, що у нас є аргументи, щоб апеляційний суд все таки визначив йому покарання», - наголосив генпрокурор.

Луценко зазначив, що прокуратура має докази того, що колишній ректор «особисто давав вказівки свідкам про те, щоб приватизувати на користь його сім'ї 4 тисячі кв.м».

Нагадаємо, обвинувальний акт стосовно Мельника був направлений у липні 2016 року до Ірпінського міського суду. Однак, після заявлених самовідводів справа була направлена на розгляд до Бородянського райсуду.

Суд визнав невинуватим і виправдав Мельника, якому загрожувало до 12 років позбавлення волі.

Зокрема Петр Мельник завявив, що об’єкти купила фірма його екс-дружини «вже після проведення торгів і не мав стосунку до цієї процедури».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: