Гонтарева буде допомагати голові МОЗ

Читать на русском
Валерія Гонтарева повідомила, що має намір допомагати Міністерству охорони здоров'я проводити реформи.
Валерія Гонтарева

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева має намір допомогати в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун в реформуванні системи охорони здоров'я.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Ми беремо, якщо можна так сказати, шефство в тих напрямках, де ми можемо допомогти: аналітикою, моделюванням, втіленням їх верхнеуровневій концепції в розгорнуті документи», - сказала Гонтарева.

Вона повідомила про ряд зустрічей з в.о. міністра охорони здоров'я і її заступниками з метою надання допомоги у впровадженні cashless в установах охорони здоров'я, що має вирішити частину проблем в системі.

Наступник Гонтаревої: що запропонує МВФ і хто може поставити ультиматум АПГолова комітету економістів України назвав фактори, які впливатимуть на обрання нового керівника НБУ, і пояснив, чому ризики продовження банкопаду зберігаються.

«Вона (Супрун - ред.) нещодавно прийшла до нас на стратегічну сесію, і ми замість 40 хвилин проговорили з нею дві години. Всі мої заступники голови прийшли до мене на наступний день і кажуть: нам здавалося, що таке свавілля тільки у нас в банківському середовищі, але коли ми її послухали, яка там корупція і мафія, пов'язані зі здоров'ям, з дітьми, з раковими хворими, з пересадкою органів ... - ми хочемо допомогти нашому міністерству охорони здоров'я», - підкреслила Гонтарева.

Відзначимо, що виконувати обов'язки глави НБУ з 10 травня буде перший заступник глави регулятора Яків Смолій.

Раніше НБУ пропонував скоротити частку держбанків в системі.

А 18 квітня 2017 року народний депутат України заявив, що голосуватиме за відставку Гонтаревої. Подивимося, чи зможе політик стримати свою обіцянку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: