У МЗС прокоментували вихід Росії із СЦКК

Читать на русском
МЗС України обурене одностороннім рішенням Російської Федерації про виведення 19 грудня 2017 року військовослужбовців Збройних сил РФ зі складу СЦКК.

МЗС України обурене одностороннім рішенням Російської Федерації про виведення 19 грудня 2017 року військовослужбовців Збройних сил РФ зі складу Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК, м. Соледар, Донецька обл.).

Про це йдеться в заяві українського зовнішньополітичного відомства 18 грудня, передає «Слово і Діло».

Оборона Донбасу: чим може допомогти Канада та чи потраплять Javelin в УкраїнуКанада включила Україну до контрольного списку країн, згідно з яким знімається обмеження на продаж вогнепальної зброї. Про озброєння України розповіли експерти.

«Розцінюємо цей безпрецедентний крок Росії як чергову провокацію, що істотно підриває Мінські домовленості, й прагнення зняти із себе будь-яку відповідальність як сторони конфлікту за наслідки збройної агресії проти нашої держави. Такий крок учергове показує, що Москва не залишає спроб змусити Україну та міжнародних партнерів почати так званий «прямий діалог» із бойовиками незаконних збройних формувань, які діють на тимчасово окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей України під тотальним контролем і при повній підтримці з боку РФ», – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що своїм рішенням Кремль значно підвищує ризики для безпеки СММ ОБСЄ, в т. ч. з метою нав'язування Україні та її міжнародним партнерам неприйнятного варіанту розміщення миротворців ООН на Донбасі.

«РФ як сторона конфлікту на Донбасі несе повну відповідальність за розвиток ситуації безпеки й гарантування безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ на території, тимчасово непідконтрольній уряду України», – підкреслюють у МЗС.

Повідомляється, що українська частина СЦКК продовжить свою діяльність у звичному режимі, працюючи з СММ ОБСЄ в двосторонньому форматі.

«Україна звертається до міжнародних партнерів із проханням посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль із метою уникнення кроків, здатних привести до зриву Мінських домовленостей», – роблять висновок у відомстві.

Раніше в розвідці повідомили, які провокації готують бойовики на 19 грудня.

Відзначимо також, що бойовики заборонили ОБСЄ спілкуватися з мешканцями Горлівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: