Росія відкликає офіцерів із СЦКК на Донбасі

Читать на русском
Росія повідомила про намір відкликати своїх представників зі Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) 19 грудня.

Росія повідомила про намір відкликати своїх представників зі Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) 19 грудня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Росії, пише «Слово і Діло».

Миротворці на Донбасі: з АТО надійшла тривожна інформаціяУкраїнська розвідка з'ясувала з переговорів терористів важливу інформацію щодо миротворців на сході України.

«Подальша робота представництва Збройних сил Російської Федерації в СЦКК стала неможливою. 19 грудня 2017 року російські офіцери, які входять до складу Центру, залишать територію України», – йдеться в ньому.

Таке рішення ухвалили в зв'язку із запланованим 1 січня 2018 року новим порядком в'їзду в Україну громадян Росії, в тому числі запровадженням попереднього електронного повідомлення про намір відвідати країну.

Нагадаємо, що за даними української розвідки, бойовики у вівторок, 19 грудня, можуть вдатися до агресивних, наступальних дій на всій лінії зіткнення району проведення АТО, а саме планують активізувати роботу своїх ДРГ на військових об'єктах ЗСУ, об'єктах енергетичної й транспортної інфраструктури, збільшити кількість провокаційних обстрілів.

Спільний центр з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) – група з контролю за дотриманням мінського протоколу, до якої належать представники української та російської сторін, а також бойовиків ОРДЛО. Центр розпочав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.

Нагадаємо, міністри закордонних справ Німеччини, Австрії та Італії закликали до стійкого перемир'я на Донбасі й додавання імпульсу для інтенсифікації зусиль для вирішення конфлікту.

Раніше в ОБСЄ назвали кількість вибухів у зоні АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: