«Незалежний» регулятор: тарифна політика та зміна статусу НКРЕКП

Читать на русском
Сергій Дяченкоенергетичний експерт

Річ у тім, що рішення щодо НКРЕКП дійсно просто необхідно було ухвалити хоча б задля того, щоб запрацював орган, оскільки там не було кворуму.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт з енергетичних питань Сергій Дяченко, оцінюючи зміни в НКРЕКП та тарифній політиці.

«Стратегічно рішення щодо надання права президенту призначати членів НКРЕКП, безумовно, погіршує статус регулятора. До НКРЕКП і так були питання з приводу цього, орган і раніше дуже умовно міг вважатися незалежним, а після таких змін його незалежність під великим питанням», – зазначив Дяченко.

Однак фахівець припустив, що все ж таки навіть новообрані президентом члени НКРЕКП навряд чи будуть найближчим часом проводити зміни тарифної політики.

«Якщо хоча б хтось керується здоровим глуздом, то розуміє, що під час опалювального сезону тарифи ніхто не піднімає. Хоча в нашій країні виключати нічого не варто. Особливо, зважаючи на те, що розмови про це ведуться. В такому разі слід розуміти, що поки платіжки за тепло не поприходили, ситуація відносно спокійна, а надалі градус може підвищитися», – додав він.

Експерт припустив, що щонайменше до весни тарифні питання можуть відкласти.

За його словами, відтепер відповідальність за тарифну політику та діяльність НКРЕКП лягає на президента.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«В основному це якраз цінові питання, що тепер на 70% залежать від АП та уряду», – констатував Сергій Дяченко.

Нагадаємо, раніше Дмитро Вовк заявляв, що рішення щодо його відставки ухвалили давно.

За даними «Слова і Діла», ще взимку прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що газ для населення не подорожчає.

Крім того, нагадаємо, в своїй передвиборчій програмі Петро Порошенко обіцяв, що в разі обрання його главою держави забезпечить енергетичну незалежність. Відповідну обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало ще три роки тому. Деталі – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: