З'ясувалося, чому НКРЕКП призупинила видачу ліцензій

Читать на русском
НКРЕКП через відсутність кворуму не прийняла вже близько 150 рішень, необхідних для стабільної роботи підприємств енергосектора.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, через відсутність кворуму не прийняла уже близько 150 рішень, необхідних для стабільної роботи підприємств енергосектору.

Про це на засіданні комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки повідомив голова Національної комісії Дмитро Вовк, передає «Слово і Діло».

«З 13 листопада достроково, у зв’язку з тим, що один з членів Комісії був начебто на лікарняному, Комісія достроково втратила кворум і не змогла прийняти майже 150 рішень», - сказав він.

За словами Вовка рішення, які не були прийняті Комісією через відсутність кворуму, зокрема стосуються видачі ліцензій майже 35 компаніям.

Як працюють міністри Гройсмана? Дайджест обіцянок уряду з 1 до 14 листопадаАналітики «Слова і Діла» підготували традиційний огляд обіцянок уряду: з 1 до 14 листопада.

«Також стосуються проведення заходів контролю 15 компаній, де було передбачено вручення майже 600 млн грн, які лінцензіатами не були використані відповідно до інвестиційної програми. Також це було запровадження схвалення нормативної бази по ринку електричної енергії... Серед ризиків також те, що компанії-дистрибютори з 1 грудня не отримають коштів, вони всі на нульовому алгоритмі, що унеможливлює їхню нормальну роботу уже з сьогоднішнього дня», - зазначив голова НКРЕКП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міненерговугілля зазначили, що для забезпечення енергетичної незалежності України необхідно значне збільшення виробництва вітчизняних як традиційних, так і альтернативних джерел енергії.

Раніше аналітики розповіли про готовність до зими 2017/2018.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: