Синоптики попередили про лавинну небезпеку в Карпатах

Читать на русском
За даними українських синоптиків, в Карпатах у п'ятницю, 15 грудня, зберігається значна лавинна небезпека.

За даними українських синоптиків, в Карпатах у п'ятницю, 15 грудня, зберігається значна лавинна небезпека.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДСНС України.

У Монголії лавина вбила 10 альпіністівРятувальники в Монголії виявили тіла 10 з 17 зниклих на горі Отгонтенгер. Підйом на цю вершину заборонений з 2015 року.

«За даними Укргідрометцентру, 15 грудня, у зв'язку з хуртовиною, у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна лавинна небезпека (3 рівень)», - йдеться в повідомленні.

У Карпатах 15 грудня очікується сильний дощ і мокрий сніг, на високогір'ї пориви вітру 30-35 м/с, хуртовини.

Також наголошується, що 15-16 грудня в результаті опадів на річках Закарпаття відновиться зростання рівнів води над поточними на 1-2 м, на ділянці Тиси Великий Бичків - Вилок - 2-3 м, з виходом води на заплаву на нижні ділянки річок Уж, Ріка, Теребля, Тересва та подальшим затопленням заплави на річках Латориця, Стара, Боржава.

На річці Боржава можливе підтоплення автодороги Шаланки - В.Комьяти і присадибних ділянок ряду сіл в Іршавському і Виноградівському районах.

Також очікується формування значного місцевого стоку, в гірських районах можливе утворення селевих потоків і зсувів ґрунту.

15 грудня очікується проходження максимального рівня тало-дощового паводку на річці Дністер в створі гідрологічного поста Заліщики (Тернопільська область) висотою 520-570 см над нулем поста.

Нагадаємо, у Волинській, Закарпатській та Львівській областях 11 грудня утворилися величезні черги на прикордонних пунктах пропуску.

Раніше через негоду без світла залишилися понад 500 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: