Це наша історія: серед десантників розгорілася суперечка про «декомунізацію» блакитних беретів

Читать на русском
Багато українських десантників негативно оцінили рішення командування високомобільних десантних військ ЗСУ про зміну кольору беретів із традиційного для наших військ блакитного кольору на колір maroon (темно-бордовий).

Багато українських десантників негативно оцінили рішення командування високомобільних десантних військ ЗСУ про зміну кольору беретів із традиційного для наших військ блакитного кольору на колір maroon (темно-бордовий).

Нагадаємо, про зміну кольорів головних уборів повідомило нещодавно командування високомобільних десантних військ на своїй сторінці в Facebook.

Такий крок пояснюється необхідністю дотримуватися британських традицій, оскільки саме британці в 1941 році сформували першу повітряно-десантну дивізію і почали використовувати темно-бордовий берет. Потім берет кольору maroon почали отримувати десантники інших армій, тому саме темно-бордовий колір, а не голубий є світовою традицією.

Йшов четвертий рік війни: коли завершиться конфлікт на ДонбасіУ листопаді має відбутися зустріч представника Держдепу з Владиславом Сурковим. Тим часом Україна сподівається на миротворців. Війна триває вже четвертий рік. Що буде далі, міркували експерти.

Однак багато нинішніх українських десантників не оцінили британські традиції. На правах анонімності десантники з 80-ї аеромобільної бригади та 25-ї повітряно-десантної бригади розповіли «Слово і Ділу», що на передовій ніхто не носить берети, але «при повному параді» хотілося б надягати формений головний убір блакитного кольору - символу ВДВ.

«Бордовий берет завжди був знаком Внутрішніх військ, так що дивно, що тепер такі ж берети будуть носити десантники. Колір «морської хвилі» - це наша гордість, наш знак, тому до рішення командування ставимося, скоріше, негативно», - зійшлися на думці військові.

Карта АТО: ситуація на сході України на 3 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 3 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Справедливості заради слід зазначити, що краповий квиток Внутрішніх військ МВС відрізняється від maroon приблизно також, як синій колір відрізняється від блакитного. Крім того, далеко не всі бійці зустріли зміни з критикою.

Так волонтер і сержант 95-ї окремої десантної-штурмової бригади киянин Олександр Погребиський на своїй сторінці в Facebook висловив протилежну думку. За словами військового, його батько і дядько пішли в АТО в першій хвилі мобілізації, він і сам, як десантник, шанує традиції. Однак, на думку бійця, ЗСУ повинні відрізнятися від російських окупантів (у РФ десантники носять блакитні берети. - ред.).

«Я акуратно складу свій тільник і блакитний берет, і це моя історія. Але десант сучасної України не радянський і не російський, і він зобов'язаний це показати і зовні також!»- написав Погребиский.

Нагадаємо, раніше стало відомо, чого потребують бійці ВСУ.

Раніше на Донбасі вилучили велику партію контрабандних сигарет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: